Aktualności

W dzisiejszych czasach podstawowa dieta (nawet zdrowa i urozmaicona) to często za mało. Żyjemy w biegu, otacza nas wszechobecny stres, jakość jedzenia znacznie spada, a my jesteśmy na każdym kroku narażeni na zanieczyszczenia i toksyny. Dlatego podwójnie należy dbać o zdrowie, urodę i samopoczucie. Pomogą w tym wysokiej jakości suplementy diety, które uzupełnią podstawową dietę, wywierając liczne korzyści zdrowotne. Nawet gdy naszej diecie niczego nie brakuje, warto wówczas sięgnąć po suplementy diety uniwersalne, takie jak np. Chlorella (która oczyszcza organizm z toksyn) lub kwas hialuronowy (którego nie dostarczymy wraz z pożywieniem, a także którego fizjologiczna synteza w organizmie spada już po 25. roku życia – jego braki uwidaczniają się pod postacią m.in. zmarszczek lub bólów stawów).

O tych naturalnych produktach, poradach czy innych ciekawostkach związanych ze zdrowiem i suplementami diety, które je wspierają, można przeczytać w aktualnościach.

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Czytaj dalej
Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Czytaj dalej
Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Czytaj dalej
Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Czytaj dalej
Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Czytaj dalej
Kolagen na włosy

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Czytaj dalej
Kwasy Omega3

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Czytaj dalej
Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Czytaj dalej
Naturalna witamina C

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Czytaj dalej
Kolagen na skórę

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Czytaj dalej
Trombocyty

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Czytaj dalej
Tokoferole

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Czytaj dalej
Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Czytaj dalej
Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czytaj dalej
Czym jest acerola?

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

Czytaj dalej
Alergia sezonowa

Alergia sezonowa

Alergia sezonowa to alergia występująca jedynie w określonych miesiącach roku. Najczęściej mianem tym określa się alergię wziewną, której objawy rozwijają się w miesiącach największego pylenia

Czytaj dalej
Sok z brzozy

Sok z brzozy

Sok z brzozy (inaczej: oskoła) zaliczany jest do grona superfoods, czyli żywności o niezwykle bogatym składzie i udowodnionych właściwościach prozdrowotnych. Cieszy się tak dużą popularnością,

Czytaj dalej
Alkaloidy

Alkaloidy

Alkaloidy są bogatą i różnorodną grupą produktów naturalnych. Wiele z nich wykazuje szczególne właściwości biologiczne, odpowiedzialne za aktywność terapeutyczną roślin i innych organizmów wykorzystywanych w

Czytaj dalej
Fosfolipidy

Fosfolipidy

Fosfolipidy to organiczne związki chemiczne zaliczane do tłuszczów złożonych, wspólnie z glikolipidami oraz sfingolipidami. Zawierają w swojej cząsteczce resztę fosforanową, co jest ich cechą charakterystyczną.

Czytaj dalej

Kolagen w proszku

Kolagen w proszku to suplement diety cieszący się popularnością na całym świecie. Stosuje się go przeważnie celem wzmocnienia stawów oraz poprawy kondycji skóry, choć w

Czytaj dalej
Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Czytaj dalej
Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Czytaj dalej
Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Czytaj dalej
Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Czytaj dalej
Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Czytaj dalej
Kolagen na włosy

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Czytaj dalej
Kwasy Omega3

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Czytaj dalej
Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Czytaj dalej
Naturalna witamina C

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Czytaj dalej
Kolagen na skórę

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Czytaj dalej
Trombocyty

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Czytaj dalej
Tokoferole

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Czytaj dalej
Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Czytaj dalej
Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czytaj dalej
Czym jest acerola?

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

Czytaj dalej
Alergia sezonowa

Alergia sezonowa

Alergia sezonowa to alergia występująca jedynie w określonych miesiącach roku. Najczęściej mianem tym określa się alergię wziewną, której objawy rozwijają się w miesiącach największego pylenia

Czytaj dalej
Sok z brzozy

Sok z brzozy

Sok z brzozy (inaczej: oskoła) zaliczany jest do grona superfoods, czyli żywności o niezwykle bogatym składzie i udowodnionych właściwościach prozdrowotnych. Cieszy się tak dużą popularnością,

Czytaj dalej
Alkaloidy

Alkaloidy

Alkaloidy są bogatą i różnorodną grupą produktów naturalnych. Wiele z nich wykazuje szczególne właściwości biologiczne, odpowiedzialne za aktywność terapeutyczną roślin i innych organizmów wykorzystywanych w

Czytaj dalej
Fosfolipidy

Fosfolipidy

Fosfolipidy to organiczne związki chemiczne zaliczane do tłuszczów złożonych, wspólnie z glikolipidami oraz sfingolipidami. Zawierają w swojej cząsteczce resztę fosforanową, co jest ich cechą charakterystyczną.

Czytaj dalej

Kolagen w proszku

Kolagen w proszku to suplement diety cieszący się popularnością na całym świecie. Stosuje się go przeważnie celem wzmocnienia stawów oraz poprawy kondycji skóry, choć w

Czytaj dalej
Gluten
07sie

Gluten

Gluten jest kompleksem białek, głównie gliadyn i glutenin, które zawarte są w zarodku ziaren pszenicy, a także innych zbożach, między innymi pod postacią awenin w

Ekstrakt z granatu
04sie

Ekstrakt z granatu

Ekstrakt z granatu to skoncentrowany wyciąg z owoców granatu o wielu właściwościach prozdrowotnych. Wielu specjalistów zalicza go do grona superfoods. To idealne uzupełnienie diety, jednak

Zioła na alergię
03sie

Zioła na alergię

Zioła na alergię powinny być znane każdej osobie zmagającej się z przykrymi konsekwencjami nadwrażliwości organizmu na niektóre substancje (alergeny). W zależności od rodzaju ziół można

Rośliny oleiste
02sie

Rośliny oleiste

Rośliny oleiste to rośliny zawierające w owocach lub nasionach spore ilości tłuszczów. Ich produkcja na świecie i w Polsce systematycznie rośnie. Z części takich roślin

Na co dobry jest olej z czarnuszki

Na co dobry jest olej z czarnuszki i dlaczego warto dołączyć go do codziennego jadłospisu? Jest on dostępny zarówno w formie płynnej, jak i jako

Bilirubina
31lip

Bilirubina

Bilirubina to pomarańczowo-żółty barwnik powstający w tkankach organizmu w procesie rozpadu hemoglobiny. Jej nadmiar w ustroju powoduje zażółcenie powłok skórnych oraz gałek ocznych (rozwija się

Saponiny
28lip

Saponiny

Saponiny to zróżnicowana pod względem chemicznym grupa metabolitów wtórnych, szeroko rozpowszechnionych zwłaszcza w świecie roślin. Od wielu lat mówi się o ich terapeutycznych właściwościach i

Zeaksantyna
27lip

Zeaksantyna

Zeaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym zaliczanym do grona ksantofili. Te z kolei są podgrupą karotenoidów, żółto-pomarańczowych barwników znajdujących się w roślinach, o silnym działaniu antyoksydacyjnym.

Niepłodność
26lip

Niepłodność

Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) niepłodność jest brakiem możliwości zajścia w ciążę w ciągu 2 lat pomimo regularnego współżycia, bez zastosowania jakiejkolwiek antykoncepcji.

Dziki sezam
25lip

Dziki sezam

Dziki sezam to jedna z nazw stosowanych w odniesieniu do pachnotki zwyczajnej (łac. Perilla frutescens). Innymi są: pachnotka brazylijska, pachnotka bazyliowata, pachnotka uprawna czy pachnotka

Estrogeny
24lip

Estrogeny

Estrogeny to grupa hormonów płciowych, do których zalicza się 3 główne postacie: estron (E1), estradiol (E2) i estriol (E3), jak również estrogen wytwarzany tylko w

Hormony
21lip

Hormony

Hormony to substancje wydzielane przez odpowiednie komórki lub grupę komórek do krwi, a następnie transportowane do tkanek docelowych. Działają już w niskich stężeniach, wywierając wszechstronny

Olej z pachnotki do jedzenia
20lip

Olej z pachnotki do jedzenia

Olej z pachnotki do jedzenia to jednocześnie oryginalny i wartościowy dodatek do codziennych posiłków oraz wysokiej jakości suplement diety. Wykazano, że współcześnie spożywa się zbyt

Zakażenia latentne
19lip

Zakażenia latentne

Zakażenia latentne dotyczą wirusów. To rodzaj zakażenia, w przebiegu którego namnażanie patogenu zostanie w pewnym momencie zahamowane, aby ponownie uaktywnić się po zadziałaniu określonego bodźca

Próba uczuleniowa
18lip

Próba uczuleniowa

Próba uczuleniowa to prosty i skuteczny test sprawdzający, czy organizm reaguje na daną substancję w sposób prawidłowy. Wykonywanie jej zaleca się zawsze przed użyciem nowego

Diabetyk
17lip

Diabetyk

Diabetyk to inaczej osoba chorująca na cukrzycę typu 1 lub cukrzycę typu 2, a więc choroby zaliczane do najczęściej występujących zaburzeń metabolicznych. Szacuje się, że

Herbicydy
14lip

Herbicydy

Herbicydy to związki chemiczne wykazujące zdolność do niszczenia i ograniczania wzrostu oraz rozwoju roślinności. Zazwyczaj wykorzystuje się je w produkcji rolniczej i ogrodniczej, jak również

Chlorella pyrenoidosa sorokiniana czy vulgaris?
13lip

Chlorella pyrenoidosa sorokiniana czy vulgaris?

Proszę o poradę. Dużo słyszałam dobrego o właściwościach chlorelli. Tylko nie wiem jaką wybrać, czy lepiej chlorellę pyrenoidose czy chlorellę sorokinianę? Proszę o podpowiedź, ponieważ

Pestycydy
13lip

Pestycydy

Pestycydy to substancje chemiczne, syntetyczne lub naturalne, wykorzystywane powszechnie do ochrony roślin, zwierząt i ludzi przed różnego rodzaju szkodnikami. Ich podstawowym celem jest zapewnienie wysokiej

Ubichinon czy ubichinol?
12lip

Ubichinon czy ubichinol?

Witam, z racji kłopotów z sercem staram się regularnie przyjmować koenzym q10. Ubichinion czy ubichinol będzie leszą formą suplementu w moim przypadku? Jak Pan sądzi?

1 8 9 10 11 12 22
Gluten
07sie

Gluten

Gluten jest kompleksem białek, głównie gliadyn i glutenin, które zawarte są w zarodku ziaren pszenicy, a także innych zbożach, między innymi pod postacią awenin w

Ekstrakt z granatu
04sie

Ekstrakt z granatu

Ekstrakt z granatu to skoncentrowany wyciąg z owoców granatu o wielu właściwościach prozdrowotnych. Wielu specjalistów zalicza go do grona superfoods. To idealne uzupełnienie diety, jednak

Zioła na alergię
03sie

Zioła na alergię

Zioła na alergię powinny być znane każdej osobie zmagającej się z przykrymi konsekwencjami nadwrażliwości organizmu na niektóre substancje (alergeny). W zależności od rodzaju ziół można

Rośliny oleiste
02sie

Rośliny oleiste

Rośliny oleiste to rośliny zawierające w owocach lub nasionach spore ilości tłuszczów. Ich produkcja na świecie i w Polsce systematycznie rośnie. Z części takich roślin

Na co dobry jest olej z czarnuszki

Na co dobry jest olej z czarnuszki i dlaczego warto dołączyć go do codziennego jadłospisu? Jest on dostępny zarówno w formie płynnej, jak i jako

Bilirubina
31lip

Bilirubina

Bilirubina to pomarańczowo-żółty barwnik powstający w tkankach organizmu w procesie rozpadu hemoglobiny. Jej nadmiar w ustroju powoduje zażółcenie powłok skórnych oraz gałek ocznych (rozwija się

Saponiny
28lip

Saponiny

Saponiny to zróżnicowana pod względem chemicznym grupa metabolitów wtórnych, szeroko rozpowszechnionych zwłaszcza w świecie roślin. Od wielu lat mówi się o ich terapeutycznych właściwościach i

Zeaksantyna
27lip

Zeaksantyna

Zeaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym zaliczanym do grona ksantofili. Te z kolei są podgrupą karotenoidów, żółto-pomarańczowych barwników znajdujących się w roślinach, o silnym działaniu antyoksydacyjnym.

Niepłodność
26lip

Niepłodność

Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) niepłodność jest brakiem możliwości zajścia w ciążę w ciągu 2 lat pomimo regularnego współżycia, bez zastosowania jakiejkolwiek antykoncepcji.

Dziki sezam
25lip

Dziki sezam

Dziki sezam to jedna z nazw stosowanych w odniesieniu do pachnotki zwyczajnej (łac. Perilla frutescens). Innymi są: pachnotka brazylijska, pachnotka bazyliowata, pachnotka uprawna czy pachnotka

Estrogeny
24lip

Estrogeny

Estrogeny to grupa hormonów płciowych, do których zalicza się 3 główne postacie: estron (E1), estradiol (E2) i estriol (E3), jak również estrogen wytwarzany tylko w

Hormony
21lip

Hormony

Hormony to substancje wydzielane przez odpowiednie komórki lub grupę komórek do krwi, a następnie transportowane do tkanek docelowych. Działają już w niskich stężeniach, wywierając wszechstronny

Olej z pachnotki do jedzenia
20lip

Olej z pachnotki do jedzenia

Olej z pachnotki do jedzenia to jednocześnie oryginalny i wartościowy dodatek do codziennych posiłków oraz wysokiej jakości suplement diety. Wykazano, że współcześnie spożywa się zbyt

Zakażenia latentne
19lip

Zakażenia latentne

Zakażenia latentne dotyczą wirusów. To rodzaj zakażenia, w przebiegu którego namnażanie patogenu zostanie w pewnym momencie zahamowane, aby ponownie uaktywnić się po zadziałaniu określonego bodźca

Próba uczuleniowa
18lip

Próba uczuleniowa

Próba uczuleniowa to prosty i skuteczny test sprawdzający, czy organizm reaguje na daną substancję w sposób prawidłowy. Wykonywanie jej zaleca się zawsze przed użyciem nowego

Diabetyk
17lip

Diabetyk

Diabetyk to inaczej osoba chorująca na cukrzycę typu 1 lub cukrzycę typu 2, a więc choroby zaliczane do najczęściej występujących zaburzeń metabolicznych. Szacuje się, że

Herbicydy
14lip

Herbicydy

Herbicydy to związki chemiczne wykazujące zdolność do niszczenia i ograniczania wzrostu oraz rozwoju roślinności. Zazwyczaj wykorzystuje się je w produkcji rolniczej i ogrodniczej, jak również

Chlorella pyrenoidosa sorokiniana czy vulgaris?
13lip

Chlorella pyrenoidosa sorokiniana czy vulgaris?

Proszę o poradę. Dużo słyszałam dobrego o właściwościach chlorelli. Tylko nie wiem jaką wybrać, czy lepiej chlorellę pyrenoidose czy chlorellę sorokinianę? Proszę o podpowiedź, ponieważ

Pestycydy
13lip

Pestycydy

Pestycydy to substancje chemiczne, syntetyczne lub naturalne, wykorzystywane powszechnie do ochrony roślin, zwierząt i ludzi przed różnego rodzaju szkodnikami. Ich podstawowym celem jest zapewnienie wysokiej

Ubichinon czy ubichinol?
12lip

Ubichinon czy ubichinol?

Witam, z racji kłopotów z sercem staram się regularnie przyjmować koenzym q10. Ubichinion czy ubichinol będzie leszą formą suplementu w moim przypadku? Jak Pan sądzi?

1 8 9 10 11 12 22
0

Twój koszyk jest pusty

Brak produktów w koszyku.