Loading...
Aktualności2020-02-10T13:44:21+01:00

Olej Perilla

24 października, 2019|

Olej Perilla jest naturalnym olejem tłoczonym na zimno z nasion pachnotki zwyczajnej (perilla frutescens). Ze względu na swój cenny skład, walory smakowe oraz wszechstronne właściwości znajduje zastosowanie zarówno w gastronomii, jak również w medycynie. Pachnotka

Na co jest omega 3?

30 września, 2019|

Od dawna zaleca się regularne spożycie nienasyconych kwasów tłuszczowych, jednak wciąż niewiele osób wie dokładnie na co jest omega-3. Otóż należy do NNKT obecnych między innymi w rybach morskich i przyczynia się do utrzymania zdrowia

Co to jest omega-3?

21 września, 2019|

W dzisiejszych czasach, przy obszernej wiedzy medycznej oraz dietetycznej, mało kto zadaje sobie pytanie – "co to jest kwas omega-3?". Omega-3 (wraz z omega-6) należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które należy dostarczać wraz

Działanie kolagenu

13 września, 2019|

Działanie kolagenu jest wszechstronne, ponieważ białko to znajduje się praktycznie w każdej ludzkiej tkance, wpływając na jej funkcjonowanie i wygląd. Stanowi aż 33% wszystkich białek organizmu. Kolagen jest głównym białkiem fibrylarnym o charakterystycznej budowie strukturalnej

Produkty bogate w kolagen

22 lipca, 2019|

Produkty bogate w kolagen powinny stanowić element diety każdego człowieka. Zawartość tego białka spada wraz z wiekiem. Jest to istotne przede wszystkim dlatego, że kolagen buduje skórę, włosy, paznokcie, narządy wewnętrzne, ścięgna, naczynia krwionośne i

Co to jest kwas hialuronowy?

11 lipca, 2019|

Warto wiedzieć co to jest kwas hialuronowy, ponieważ znajduje się on niemal we wszystkich tkankach organizmów żywych. Jego charakterystyczną cechą jest nieswoistość gatunkowa i tkankowa. Oznacza to, że jest identyczny we wszystkich organizmach żywych. Cząsteczki

Co to jest kolagen?

04 kwietnia, 2019|

Kolagen jest jednym z najważniejszych najbardziej skomplikowanych polimerów naturalnych. Występuje praktycznie we wszystkich tkankach ludzkiego organizmu stanowiąc 33% białek. Jego unikatowe właściwości biologiczne i fizykochemiczne, a także szereg funkcji sprawiają, że kolagen od lat jest

zamów bioalgi!