Aktualności

W dzisiejszych czasach podstawowa dieta (nawet zdrowa i urozmaicona) to często za mało. Żyjemy w biegu, otacza nas wszechobecny stres, jakość jedzenia znacznie spada, a my jesteśmy na każdym kroku narażeni na zanieczyszczenia i toksyny. Dlatego podwójnie należy dbać o zdrowie, urodę i samopoczucie. Pomogą w tym wysokiej jakości suplementy diety, które uzupełnią podstawową dietę, wywierając liczne korzyści zdrowotne. Nawet gdy naszej diecie niczego nie brakuje, warto wówczas sięgnąć po suplementy diety uniwersalne, takie jak np. Chlorella (która oczyszcza organizm z toksyn) lub kwas hialuronowy (którego nie dostarczymy wraz z pożywieniem, a także którego fizjologiczna synteza w organizmie spada już po 25. roku życia – jego braki uwidaczniają się pod postacią m.in. zmarszczek lub bólów stawów).

O tych naturalnych produktach, poradach czy innych ciekawostkach związanych ze zdrowiem i suplementami diety, które je wspierają, można przeczytać w aktualnościach.

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Czytaj dalej
Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Czytaj dalej
macerat ze spiruliny

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Czytaj dalej
kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Czytaj dalej
Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Czytaj dalej
Pytania do specjalisty

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny kolan wykrył zwyrodnienia III i IV stopnia. Ortopeda …

Czytaj dalej
Witamina D3

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Czytaj dalej
Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Czytaj dalej
Algi Chlorella

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Czytaj dalej
Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Czytaj dalej
witamina k

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Czytaj dalej
Kolagen do picia

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Czytaj dalej
Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Czytaj dalej
Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Czytaj dalej
Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Czytaj dalej
Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Czytaj dalej
kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Czytaj dalej
krwiak podskórny

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Czytaj dalej
Niedożywienie

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

Czytaj dalej
Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Czytaj dalej
Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Czytaj dalej
macerat ze spiruliny

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Czytaj dalej
kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Czytaj dalej
Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Czytaj dalej
Pytania do specjalisty

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny kolan wykrył zwyrodnienia III i IV stopnia. Ortopeda …

Czytaj dalej
Witamina D3

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Czytaj dalej
Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Czytaj dalej
Algi Chlorella

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Czytaj dalej
Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Czytaj dalej
witamina k

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Czytaj dalej
Kolagen do picia

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Czytaj dalej
Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Czytaj dalej
Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Czytaj dalej
Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Czytaj dalej
Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Czytaj dalej
kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Czytaj dalej
krwiak podskórny

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Czytaj dalej
Niedożywienie

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

Czytaj dalej
Miód ze Spiruliną
19lut

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Kwas hialuronowy do pochwy
16lut

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Macerat ze Spiruliny
15lut

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Kwasy tłuszczowe
14lut

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Witaminy z grupy B
13lut

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Kwas hialuronowy czy kolagen?
12lut

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny

Witamina D3
12lut

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Chlorella i jęczmień
09lut

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Algi Chlorella
08lut

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Nasiona czarnuszki siewnej
07lut

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy
06lut

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy to trio suplementów diety rekomendowanych każdej współczesnej osobie. Jednoczesne ich przyjmowanie wzmacnia stawy, kości i odporność, poprawia kondycję skóry

Witamina K
05lut

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Kolagen do picia
02lut

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Ekstrakt ze Spiruliny
01lut

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Olej z wiesiołka
31sty

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Olej z ogórecznika
30sty

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Olej z zarodków pszenicy
29sty

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Kwas arachidonowy
26sty

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Krwiak podskórny
25sty

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Niedożywienie
24sty

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

1 2 3 4 5 6 23
Miód ze Spiruliną
19lut

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Kwas hialuronowy do pochwy
16lut

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Macerat ze Spiruliny
15lut

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Kwasy tłuszczowe
14lut

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Witaminy z grupy B
13lut

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Kwas hialuronowy czy kolagen?
12lut

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny

Witamina D3
12lut

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Chlorella i jęczmień
09lut

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Algi Chlorella
08lut

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Nasiona czarnuszki siewnej
07lut

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy
06lut

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy to trio suplementów diety rekomendowanych każdej współczesnej osobie. Jednoczesne ich przyjmowanie wzmacnia stawy, kości i odporność, poprawia kondycję skóry

Witamina K
05lut

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Kolagen do picia
02lut

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Ekstrakt ze Spiruliny
01lut

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Olej z wiesiołka
31sty

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Olej z ogórecznika
30sty

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Olej z zarodków pszenicy
29sty

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Kwas arachidonowy
26sty

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Krwiak podskórny
25sty

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Niedożywienie
24sty

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

1 2 3 4 5 6 23
0

Twój koszyk jest pusty

Brak produktów w koszyku.