Aktualności

W dzisiejszych czasach podstawowa dieta (nawet zdrowa i urozmaicona) to często za mało. Żyjemy w biegu, otacza nas wszechobecny stres, jakość jedzenia znacznie spada, a my jesteśmy na każdym kroku narażeni na zanieczyszczenia i toksyny. Dlatego podwójnie należy dbać o zdrowie, urodę i samopoczucie. Pomogą w tym wysokiej jakości suplementy diety, które uzupełnią podstawową dietę, wywierając liczne korzyści zdrowotne. Nawet gdy naszej diecie niczego nie brakuje, warto wówczas sięgnąć po suplementy diety uniwersalne, takie jak np. Chlorella (która oczyszcza organizm z toksyn) lub kwas hialuronowy (którego nie dostarczymy wraz z pożywieniem, a także którego fizjologiczna synteza w organizmie spada już po 25. roku życia – jego braki uwidaczniają się pod postacią m.in. zmarszczek lub bólów stawów).

O tych naturalnych produktach, poradach czy innych ciekawostkach związanych ze zdrowiem i suplementami diety, które je wspierają, można przeczytać w aktualnościach.

Spirulina w proszku

Spirulina w proszku

Spirulina w proszku to suplement diety wywołujący wielokierunkowe, prozdrowotne działanie na organizm człowieka. Ze względu na sproszkowaną, wygodną formę, można wykorzystywać go również w szeroko

Czytaj dalej
Jakie witaminy na wiosnę?

Jakie witaminy na wiosnę?

Jakie witaminy na wiosnę sprawdzą się najlepiej, jeśli chcemy kompleksowo zadbać o zdrowie, urodę i samopoczucie? Miesiące wiosenne to idealna pora na to, aby wzbogacić

Czytaj dalej
Przesilenie wiosenne

Przesilenie wiosenne

Przesilenie wiosenne to szereg objawów o niewielkim nasileniu, w większości przypadków skupiających się na zmęczeniu, braku energii, senności. Uznaje się, że przyczyną są zmieniające się

Czytaj dalej
Dietoterapia

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Czytaj dalej
Rutozyd

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Czytaj dalej
Kwas felurowy

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Czytaj dalej
Kwas foliowy

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Czytaj dalej
Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Czytaj dalej
Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Czytaj dalej
Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Czytaj dalej
Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Czytaj dalej
Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Czytaj dalej
Kolagen na włosy

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Czytaj dalej
Kwasy Omega3

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Czytaj dalej
Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Czytaj dalej
Naturalna witamina C

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Czytaj dalej
Kolagen na skórę

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Czytaj dalej
Trombocyty

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Czytaj dalej
Tokoferole

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Czytaj dalej
Spirulina w proszku

Spirulina w proszku

Spirulina w proszku to suplement diety wywołujący wielokierunkowe, prozdrowotne działanie na organizm człowieka. Ze względu na sproszkowaną, wygodną formę, można wykorzystywać go również w szeroko

Czytaj dalej
Jakie witaminy na wiosnę?

Jakie witaminy na wiosnę?

Jakie witaminy na wiosnę sprawdzą się najlepiej, jeśli chcemy kompleksowo zadbać o zdrowie, urodę i samopoczucie? Miesiące wiosenne to idealna pora na to, aby wzbogacić

Czytaj dalej
Przesilenie wiosenne

Przesilenie wiosenne

Przesilenie wiosenne to szereg objawów o niewielkim nasileniu, w większości przypadków skupiających się na zmęczeniu, braku energii, senności. Uznaje się, że przyczyną są zmieniające się

Czytaj dalej
Dietoterapia

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Czytaj dalej
Rutozyd

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Czytaj dalej
Kwas felurowy

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Czytaj dalej
Kwas foliowy

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Czytaj dalej
Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Czytaj dalej
Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Czytaj dalej
Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Czytaj dalej
Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Czytaj dalej
Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Czytaj dalej
Kolagen na włosy

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Czytaj dalej
Kwasy Omega3

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Czytaj dalej
Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Czytaj dalej
Naturalna witamina C

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Czytaj dalej
Kolagen na skórę

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Czytaj dalej
Trombocyty

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Czytaj dalej
Tokoferole

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Czytaj dalej
Kwas hialuronowy do pochwy
16lut

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Macerat ze Spiruliny
15lut

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Kwasy tłuszczowe
14lut

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Witaminy z grupy B
13lut

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Kwas hialuronowy czy kolagen?
12lut

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny

Witamina D3
12lut

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Chlorella i jęczmień
09lut

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Algi Chlorella
08lut

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Nasiona czarnuszki siewnej
07lut

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy
06lut

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy to trio suplementów diety rekomendowanych każdej współczesnej osobie. Jednoczesne ich przyjmowanie wzmacnia stawy, kości i odporność, poprawia kondycję skóry

Witamina K
05lut

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Kolagen do picia
02lut

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Ekstrakt ze Spiruliny
01lut

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Olej z wiesiołka
31sty

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Olej z ogórecznika
30sty

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Olej z zarodków pszenicy
29sty

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Kwas arachidonowy
26sty

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Krwiak podskórny
25sty

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Niedożywienie
24sty

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

Prolina
22sty

Prolina

Prolina (nazwa skrótowa Pro lub P) to aminokwas endogenny, czyli taki, który może być produkowany przez organizm człowieka w ilościach wystarczających do pokrycia dziennego zapotrzebowania.

1 2 3 4 5 6 23
Kwas hialuronowy do pochwy
16lut

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Macerat ze Spiruliny
15lut

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Kwasy tłuszczowe
14lut

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Witaminy z grupy B
13lut

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B to zbiór różnego rodzaju związków biologicznie aktywnych, rozpuszczalnych w wodzie i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich przedawkowanie wraz z

Kwas hialuronowy czy kolagen?
12lut

Kwas hialuronowy czy kolagen?

Czy wystarczy jak będę suplementował sam kwas hialuronowy czy kolagen, który także znalazłem na Waszej stronie dołączyć do tego? Mam 62 lata i rezonans magnetyczny

Witamina D3
12lut

Witamina D3

Witamina D3 (inaczej: cholekalcyferol) stanowi jedną z dwóch form witaminy D, tuż obok formy D2, czyli ergokalcyferolu. To właśnie forma D3 jest tak ważna dla

Chlorella i jęczmień
09lut

Chlorella i jęczmień

Chlorella i jęczmień to dwa niezwykle cenne produkty spożywcze, przeważnie stosowane w formie suplementów diety. Oba charakteryzują się ponadprzeciętną zawartością chlorofilu, a także zdolnościami do

Algi Chlorella
08lut

Algi Chlorella

Algi Chlorella, tuż obok Spiruliny, są jednym z najcenniejszych produktów pochodzenia roślinnego (choć w rzeczywistości Spirulina jest cyjanobakterią, o algach ogólnie mówi się jako o

Nasiona czarnuszki siewnej
07lut

Nasiona czarnuszki siewnej

Nasiona czarnuszki siewnej pozyskiwane są z rośliny Nigella Sativa, nazywanej także czarnym kminkiem. Są skarbnicą cennych związków odżywczych i biologicznie aktywnych, spośród których szczególną rolę

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy
06lut

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy

Kolagen, koenzym Q10 i kwas hialuronowy to trio suplementów diety rekomendowanych każdej współczesnej osobie. Jednoczesne ich przyjmowanie wzmacnia stawy, kości i odporność, poprawia kondycję skóry

Witamina K
05lut

Witamina K

Witamina K to grupa egzogennych związków chemicznych o zbliżonej budowie, odgrywających kluczową rolę między innymi w procesie hemostazy. Jej niedobór prowadzi głównie do zaburzeń krzepnięcia

Kolagen do picia
02lut

Kolagen do picia

Kolagen do picia to jeden z najcenniejszych suplementów diety, rekomendowanych również przez kosmetologów, lekarzy i fizjoterapeutów. Jego systematyczne przyjmowanie oddziałuje w pierwszej kolejności na skórę

Ekstrakt ze Spiruliny
01lut

Ekstrakt ze Spiruliny

Ekstrakt ze Spiruliny to nazwa stosowana w odniesieniu do sproszkowanej algi nazywanej Arthrospira platensis. Jest ona sinicą (cyjanobakterią) hodowaną zarówno w wodach słodkich, jak i

Olej z wiesiołka
31sty

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka pozyskiwany jest z nasion wiesiołka, rośliny oleistej powszechnie wykorzystywanej w lecznictwie. Najlepszej jakości oleje tłoczy się na zimno. Wówczas mają najwięcej cennych

Olej z ogórecznika
30sty

Olej z ogórecznika

Olej z ogórecznika (pełna nazwa: olej z ogórecznika lekarskiego) to cenny olej pozyskiwany z nasion tej rośliny. Jego ogromną zaletą jest szybkie wysychanie i dobra

Olej z zarodków pszenicy
29sty

Olej z zarodków pszenicy

Olej z zarodków pszenicy (inaczej: olej z kiełków pszenicy) to jeden z cenniejszych olejów roślinnych wykorzystywanych w kosmetyce oraz gastronomii, głównie ze względu na bardzo

Kwas arachidonowy
26sty

Kwas arachidonowy

Kwas arachidonowy (AA) to organiczny związek chemiczny zaliczany do tłuszczów, a dokładniej do kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 6. W największych ilościach znajduje się w

Krwiak podskórny
25sty

Krwiak podskórny

Krwiak podskórny (inaczej: siniak) to objaw, który każdy człowiek zaobserwował u siebie przynajmniej raz w życiu. Odnosi się do podskórnego wylewu krwi wskutek uszkodzenia naczynia

Niedożywienie
24sty

Niedożywienie

Niedożywienie określa stan chorobowy wywołany niedostatecznym spożyciem składników odżywczych, kluczowych do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Przeważnie dochodzi do niego w konsekwencji rozmaitych chorób, choć

Prolina
22sty

Prolina

Prolina (nazwa skrótowa Pro lub P) to aminokwas endogenny, czyli taki, który może być produkowany przez organizm człowieka w ilościach wystarczających do pokrycia dziennego zapotrzebowania.

1 2 3 4 5 6 23
0

Twój koszyk jest pusty

Brak produktów w koszyku.