Aktualności

W dzisiejszych czasach podstawowa dieta (nawet zdrowa i urozmaicona) to często za mało. Żyjemy w biegu, otacza nas wszechobecny stres, jakość jedzenia znacznie spada, a my jesteśmy na każdym kroku narażeni na zanieczyszczenia i toksyny. Dlatego podwójnie należy dbać o zdrowie, urodę i samopoczucie. Pomogą w tym wysokiej jakości suplementy diety, które uzupełnią podstawową dietę, wywierając liczne korzyści zdrowotne. Nawet gdy naszej diecie niczego nie brakuje, warto wówczas sięgnąć po suplementy diety uniwersalne, takie jak np. Chlorella (która oczyszcza organizm z toksyn) lub kwas hialuronowy (którego nie dostarczymy wraz z pożywieniem, a także którego fizjologiczna synteza w organizmie spada już po 25. roku życia – jego braki uwidaczniają się pod postacią m.in. zmarszczek lub bólów stawów).

O tych naturalnych produktach, poradach czy innych ciekawostkach związanych ze zdrowiem i suplementami diety, które je wspierają, można przeczytać w aktualnościach.

Alergia sezonowa

Alergia sezonowa

Alergia sezonowa to alergia występująca jedynie w określonych miesiącach roku. Najczęściej mianem tym określa się alergię wziewną, której objawy rozwijają się w miesiącach największego pylenia

Czytaj dalej
Sok z brzozy

Sok z brzozy

Sok z brzozy (inaczej: oskoła) zaliczany jest do grona superfoods, czyli żywności o niezwykle bogatym składzie i udowodnionych właściwościach prozdrowotnych. Cieszy się tak dużą popularnością,

Czytaj dalej
Alkaloidy

Alkaloidy

Alkaloidy są bogatą i różnorodną grupą produktów naturalnych. Wiele z nich wykazuje szczególne właściwości biologiczne, odpowiedzialne za aktywność terapeutyczną roślin i innych organizmów wykorzystywanych w

Czytaj dalej
Fosfolipidy

Fosfolipidy

Fosfolipidy to organiczne związki chemiczne zaliczane do tłuszczów złożonych, wspólnie z glikolipidami oraz sfingolipidami. Zawierają w swojej cząsteczce resztę fosforanową, co jest ich cechą charakterystyczną.

Czytaj dalej

Kolagen w proszku

Kolagen w proszku to suplement diety cieszący się popularnością na całym świecie. Stosuje się go przeważnie celem wzmocnienia stawów oraz poprawy kondycji skóry, choć w

Czytaj dalej
Dobry koenzym Q10

Dobry koenzym Q10

Dobry koenzym Q10 potrafi dostarczyć więcej energii niż niejedno ziele wykorzystywane w ziołolecznictwie. Może też być silniejszym antyoksydantem niż witamina C. Aby tak się jednak

Czytaj dalej
Chlorella i Spirulina

Chlorella i Spirulina

Chlorella i Spirulina to dwie słynne algi zaliczane do grona superfoods, czyli żywności o potwierdzonych klinicznie właściwościach prozdrowotnych ze względu na bogaty skład. Nie tylko

Czytaj dalej
Hialuronowy kwas

Hialuronowy kwas

Hialuronowy kwas jest polisacharydem powszechnie występującym w skórze ssaków i tkance łącznej. Materiał matrycy żelowej tego związku działa jako rusztowanie do wiązania białek strukturalnych, takich

Czytaj dalej

Kwas hialuronowy na twarz

Kwas hialuronowy na twarz występuje głównie w kremach, maseczkach i serum do skóry, choć można zakupić go również w formie czystej, a następnie wykorzystać do

Czytaj dalej
Egipski olej z czarnuszki

Egipski olej z czarnuszki

Egipski olej z czarnuszki to suplement diety idealny. Zgodnie z popularnym przysłowiem na jego temat, leczy wszystkie choroby, oprócz śmierci. Nie jest to oczywiście prawdą,

Czytaj dalej
Olej z czarnuszki egipskiej

Olej z czarnuszki egipskiej

Olej z czarnuszki egipskiej to jeden z najbardziej wartościowych produktów pochodzenia roślinnego. Znany jest również pod nazwą olej z czarnuszki siewnej, olej z czarnego kminku

Czytaj dalej
Oczyszczanie wątroby

Oczyszczanie wątroby

Oczyszczanie wątroby to proces wieloetapowy, polecany jednak każdemu współczesnemu człowiekowi. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że wątroba jest jednym z najważniejszych narządów wewnętrznych, z całą

Czytaj dalej
Kwas linolowy

Kwas linolowy

Kwas linolowy to organiczny związek chemiczny o wzorze sumarycznym C18H32O2 i masie molowej 280,45 g/mol. Należy do grona niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega

Czytaj dalej
Czysty kwas hialuronowy

Czysty kwas hialuronowy

Czysty kwas hialuronowy to kosmetyk, który z łatwością można kupić w drogeriach lub w sklepach internetowych. Dostępny jest w różnych stężeniach, choć najczęściej kupuje się

Czytaj dalej
Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Czytaj dalej
Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Czytaj dalej
macerat ze spiruliny

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Czytaj dalej
kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Czytaj dalej
Alergia sezonowa

Alergia sezonowa

Alergia sezonowa to alergia występująca jedynie w określonych miesiącach roku. Najczęściej mianem tym określa się alergię wziewną, której objawy rozwijają się w miesiącach największego pylenia

Czytaj dalej
Sok z brzozy

Sok z brzozy

Sok z brzozy (inaczej: oskoła) zaliczany jest do grona superfoods, czyli żywności o niezwykle bogatym składzie i udowodnionych właściwościach prozdrowotnych. Cieszy się tak dużą popularnością,

Czytaj dalej
Alkaloidy

Alkaloidy

Alkaloidy są bogatą i różnorodną grupą produktów naturalnych. Wiele z nich wykazuje szczególne właściwości biologiczne, odpowiedzialne za aktywność terapeutyczną roślin i innych organizmów wykorzystywanych w

Czytaj dalej
Fosfolipidy

Fosfolipidy

Fosfolipidy to organiczne związki chemiczne zaliczane do tłuszczów złożonych, wspólnie z glikolipidami oraz sfingolipidami. Zawierają w swojej cząsteczce resztę fosforanową, co jest ich cechą charakterystyczną.

Czytaj dalej

Kolagen w proszku

Kolagen w proszku to suplement diety cieszący się popularnością na całym świecie. Stosuje się go przeważnie celem wzmocnienia stawów oraz poprawy kondycji skóry, choć w

Czytaj dalej
Dobry koenzym Q10

Dobry koenzym Q10

Dobry koenzym Q10 potrafi dostarczyć więcej energii niż niejedno ziele wykorzystywane w ziołolecznictwie. Może też być silniejszym antyoksydantem niż witamina C. Aby tak się jednak

Czytaj dalej
Chlorella i Spirulina

Chlorella i Spirulina

Chlorella i Spirulina to dwie słynne algi zaliczane do grona superfoods, czyli żywności o potwierdzonych klinicznie właściwościach prozdrowotnych ze względu na bogaty skład. Nie tylko

Czytaj dalej
Hialuronowy kwas

Hialuronowy kwas

Hialuronowy kwas jest polisacharydem powszechnie występującym w skórze ssaków i tkance łącznej. Materiał matrycy żelowej tego związku działa jako rusztowanie do wiązania białek strukturalnych, takich

Czytaj dalej

Kwas hialuronowy na twarz

Kwas hialuronowy na twarz występuje głównie w kremach, maseczkach i serum do skóry, choć można zakupić go również w formie czystej, a następnie wykorzystać do

Czytaj dalej
Egipski olej z czarnuszki

Egipski olej z czarnuszki

Egipski olej z czarnuszki to suplement diety idealny. Zgodnie z popularnym przysłowiem na jego temat, leczy wszystkie choroby, oprócz śmierci. Nie jest to oczywiście prawdą,

Czytaj dalej
Olej z czarnuszki egipskiej

Olej z czarnuszki egipskiej

Olej z czarnuszki egipskiej to jeden z najbardziej wartościowych produktów pochodzenia roślinnego. Znany jest również pod nazwą olej z czarnuszki siewnej, olej z czarnego kminku

Czytaj dalej
Oczyszczanie wątroby

Oczyszczanie wątroby

Oczyszczanie wątroby to proces wieloetapowy, polecany jednak każdemu współczesnemu człowiekowi. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że wątroba jest jednym z najważniejszych narządów wewnętrznych, z całą

Czytaj dalej
Kwas linolowy

Kwas linolowy

Kwas linolowy to organiczny związek chemiczny o wzorze sumarycznym C18H32O2 i masie molowej 280,45 g/mol. Należy do grona niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega

Czytaj dalej
Czysty kwas hialuronowy

Czysty kwas hialuronowy

Czysty kwas hialuronowy to kosmetyk, który z łatwością można kupić w drogeriach lub w sklepach internetowych. Dostępny jest w różnych stężeniach, choć najczęściej kupuje się

Czytaj dalej
Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną

Miód ze Spiruliną to produkt spożywczy, który z pewnością zaliczyć można do grona superfoods. Jego popularność nie jest jeszcze tak duża, jak na to zasługuje,

Czytaj dalej
Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy

Kwas hialuronowy do pochwy to związek wykorzystywany powszechnie w ginekologii i położnictwie. Warto zaznaczyć, że kwas hialuronowy wchodzi w skład wielu różnych tkanek organizmu –

Czytaj dalej
macerat ze spiruliny

Macerat ze Spiruliny

Macerat ze Spiruliny to w rzeczywistości nierafinowany olej roślinny nasycony składnikami znajdującymi się naturalnie w aldze o nazwie Spirulina. Dzięki temu produkt łączy w sobie

Czytaj dalej
kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe to alifatyczne monokarboksylowe kwasy o nierozgałęzionych łańcuchach węglowych i wzorze ogólnym R-COOH. Mogą być nasycone i nienasycone. Zwłaszcza te drugie są pożądane w

Czytaj dalej
Dietoterapia
03kwi

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Rutozyd
02kwi

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Kwas ferulowy
02kwi

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Jak zadbać o siebie na wiosnę?
01kwi

Jak zadbać o siebie na wiosnę?

Jak zadbać o siebie na wiosnę, aby czuć pełnię energii, dobrze czuć się w swoim ciele oraz kompleksowo wspierać zdrowie? Działania powinny być ukierunkowane zarówno

Kwas foliowy
29mar

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Spirulina w tabletkach
28mar

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Co jeść wiosną?
27mar

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Kwas pantotenowy
26mar

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Najmocniejszy kolagen do picia
25mar

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Kolagen do twarzy
22mar

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Kolagen na włosy
21mar

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Kwasy Omega 3
20mar

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Tłuszcze nienasycone
19mar

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Naturalna witamina C
18mar

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Kolagen na skórę
17mar

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Trombocyty
16mar

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Tokoferole
15mar

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Cholestatyczna choroba wątroby
14mar

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Kwasy Omega 3-6-9
13mar

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czym jest acerola?
12mar

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

1 2 3 4 23
Dietoterapia
03kwi

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Rutozyd
02kwi

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Kwas ferulowy
02kwi

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Jak zadbać o siebie na wiosnę?
01kwi

Jak zadbać o siebie na wiosnę?

Jak zadbać o siebie na wiosnę, aby czuć pełnię energii, dobrze czuć się w swoim ciele oraz kompleksowo wspierać zdrowie? Działania powinny być ukierunkowane zarówno

Kwas foliowy
29mar

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Spirulina w tabletkach
28mar

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Co jeść wiosną?
27mar

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Kwas pantotenowy
26mar

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Najmocniejszy kolagen do picia
25mar

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Kolagen do twarzy
22mar

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Kolagen na włosy
21mar

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Kwasy Omega 3
20mar

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Tłuszcze nienasycone
19mar

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Naturalna witamina C
18mar

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Kolagen na skórę
17mar

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Trombocyty
16mar

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Tokoferole
15mar

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Cholestatyczna choroba wątroby
14mar

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Kwasy Omega 3-6-9
13mar

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czym jest acerola?
12mar

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

1 2 3 4 23
0

Twój koszyk jest pusty

Brak produktów w koszyku.