Aktualności

W dzisiejszych czasach podstawowa dieta (nawet zdrowa i urozmaicona) to często za mało. Żyjemy w biegu, otacza nas wszechobecny stres, jakość jedzenia znacznie spada, a my jesteśmy na każdym kroku narażeni na zanieczyszczenia i toksyny. Dlatego podwójnie należy dbać o zdrowie, urodę i samopoczucie. Pomogą w tym wysokiej jakości suplementy diety, które uzupełnią podstawową dietę, wywierając liczne korzyści zdrowotne. Nawet gdy naszej diecie niczego nie brakuje, warto wówczas sięgnąć po suplementy diety uniwersalne, takie jak np. Chlorella (która oczyszcza organizm z toksyn) lub kwas hialuronowy (którego nie dostarczymy wraz z pożywieniem, a także którego fizjologiczna synteza w organizmie spada już po 25. roku życia – jego braki uwidaczniają się pod postacią m.in. zmarszczek lub bólów stawów).

O tych naturalnych produktach, poradach czy innych ciekawostkach związanych ze zdrowiem i suplementami diety, które je wspierają, można przeczytać w aktualnościach.

Sposób na kaca

Sposób na kaca

Każda osoba decydująca się na spożywanie alkoholu powinna, choć ogólnikowo, znać przynajmniej jeden sposób na kaca. Nie wiadomo, kiedy może się przydać, a gdy dojdzie

Czytaj dalej
Acerola naturalna

Acerola naturalna

Acerola naturalna to suplement diety o silnym działaniu przeciwutleniającym i stymulującym układ odpornościowy. To bogate źródło przede wszystkim witaminy C, ale i innych witamin, minerałów,

Czytaj dalej
Kora lapacho

Kora Lapacho

Kora Lapacho pozyskiwana jest z drzewa Lapacho (łac. Tabebuia impetiginosa), które w warunkach naturalnych rośnie na obszarach Amazonii. Stanowi cenny surowiec roślinny, od tysięcy lat

Czytaj dalej
Regeneracja po antybiotyku

Regeneracja po antybiotyku

Regeneracja po antybiotyku jest niezmiernie ważna dla zachowania zdrowia. Należy wiedzieć, że antybiotyki wykazują silne działanie przeciwbakteryjne nie tylko w stosunku do patogennych, chorobotwórczych szczepów

Czytaj dalej
Wzmocnienie odporności u dzieci

Wzmocnienie odporności u dzieci

Wzmocnienie odporności u dzieci powinno odbywać się wielotorowo. Działania obejmują profilaktykę, hartowanie organizmu, zbilansowaną i zdrową dietę, regularną aktywność fizyczną i wiele innych aspektów. Liczy

Czytaj dalej
Wahania nastroju

Wahania nastroju

Wahania nastroju to częste zjawisko, które może mieć przyczyny zarówno fizjologiczne (np. związane ze zmianami hormonalnymi wynikającymi z cyklu życia), jak i patologiczne (związane z

Czytaj dalej
Naturalny antybiotyk na zatoki

Naturalny antybiotyk na zatoki

Naturalny antybiotyk na zatoki może stanowić skuteczne uzupełnienie terapii podstawowej, choć według specjalistów działających z wykorzystaniem medycyny alternatywnej, nierzadko bywa głównym produktem leczniczym dla chorego.

Czytaj dalej
Suplementy na zimę

Suplementy na zimę

Suplementy na zimę powinny zostać szczególnie starannie dobrane, mając na uwadze specyfikę tej pory roku. Organizm jest wówczas osłabiony i narażony na niedobory pokarmowe wskutek

Czytaj dalej

Farmakoterapia

Farmakoterapia to inaczej leczenie chorób i problemów zdrowotnych za pomocą odpowiednio dobranych leków. Część z nich można bez problemu kupić w każdej aptece od ręki,

Czytaj dalej

Leukotrieny

Leukotrieny to biologicznie czynne związki, które w organizmie człowieka powstają z kwasu arachidonowego. Można je określić jako lipidy związane z układem immunologicznym. Uczestniczą w mechanizmach

Czytaj dalej
Korzeń traganka

Korzeń traganka

Korzeń traganka to surowiec leczniczy i zielarski wykorzystywany w medycynie alternatywnej od wielu lat. Pochodzi z rośliny nazywanej traganek błoniasty (Astragalus membranaceus). Znana jest ona

Czytaj dalej
Aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapia (inaczej: leczenie za pomocą zapachów) to skuteczna i przyjemna metoda leczenia wielu dolegliwości. Właściwości lecznicze aromatów wyprodukowanych z ziół, kwiatów i owoców są znane

Czytaj dalej
Jeżówka purpurowa

Jeżówka purpurowa

Jeżówka purpurowa (łac. Echinacea purpurea) należy do grona podstawowych roślin leczniczych z rodziny astrowatych, znajdujących szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie. Stosuje się je w profilaktyce i

Czytaj dalej
Dieta po antybiotyku

Dieta po antybiotyku

Dieta po antybiotyku to ważny element powrotu do zdrowia, zwłaszcza w kontekście układu pokarmowego, ale i układu odpornościowego. Nawet krótkotrwała antybiotykoterapia zaburza mikroflorę jelitową –

Czytaj dalej
Fibrynogen

Fibrynogen

Fibrynogen to I czynnik krzepnięcia krwi. Białko osocza produkowane w wątrobie, uczestniczące w końcowej fazie procesów krzepnięcia, niezbędne do stworzenia się skrzepu. Jego niedobór negatywnie

Czytaj dalej
propolis

Propolis

Propolis (inaczej: kit pszczeli) jest produkowany przez pszczoły ze smolistych i balsamicznych substancji pączków kwiatowych oraz kory wielu drzew liściastych czy żywic. Następnie zostaje wzbogacany

Czytaj dalej
Zdrowe prezenty świąteczne

Zdrowe prezenty świąteczne

Zdrowe prezenty świąteczne okazują się być rozwiązaniem dla każdego, kto nie ma pomysłu na tegoroczny upominek dla bliskiej osoby. Są unikalne, wyrażają miłość i dbałość

Czytaj dalej
kwas askorbinowy

Kwas askorbinowy

Kwas askorbinowy (inaczej: witamina C) to niezbędny składnik codziennej diety człowieka, warunkujący prawidłowe funkcjonowanie wszystkich układów organizmu. Należy do grona witamin rozpuszczalnych w wodzie i

Czytaj dalej
Sposób na kaca

Sposób na kaca

Każda osoba decydująca się na spożywanie alkoholu powinna, choć ogólnikowo, znać przynajmniej jeden sposób na kaca. Nie wiadomo, kiedy może się przydać, a gdy dojdzie

Czytaj dalej
Acerola naturalna

Acerola naturalna

Acerola naturalna to suplement diety o silnym działaniu przeciwutleniającym i stymulującym układ odpornościowy. To bogate źródło przede wszystkim witaminy C, ale i innych witamin, minerałów,

Czytaj dalej
Kora lapacho

Kora Lapacho

Kora Lapacho pozyskiwana jest z drzewa Lapacho (łac. Tabebuia impetiginosa), które w warunkach naturalnych rośnie na obszarach Amazonii. Stanowi cenny surowiec roślinny, od tysięcy lat

Czytaj dalej
Regeneracja po antybiotyku

Regeneracja po antybiotyku

Regeneracja po antybiotyku jest niezmiernie ważna dla zachowania zdrowia. Należy wiedzieć, że antybiotyki wykazują silne działanie przeciwbakteryjne nie tylko w stosunku do patogennych, chorobotwórczych szczepów

Czytaj dalej
Wzmocnienie odporności u dzieci

Wzmocnienie odporności u dzieci

Wzmocnienie odporności u dzieci powinno odbywać się wielotorowo. Działania obejmują profilaktykę, hartowanie organizmu, zbilansowaną i zdrową dietę, regularną aktywność fizyczną i wiele innych aspektów. Liczy

Czytaj dalej
Wahania nastroju

Wahania nastroju

Wahania nastroju to częste zjawisko, które może mieć przyczyny zarówno fizjologiczne (np. związane ze zmianami hormonalnymi wynikającymi z cyklu życia), jak i patologiczne (związane z

Czytaj dalej
Naturalny antybiotyk na zatoki

Naturalny antybiotyk na zatoki

Naturalny antybiotyk na zatoki może stanowić skuteczne uzupełnienie terapii podstawowej, choć według specjalistów działających z wykorzystaniem medycyny alternatywnej, nierzadko bywa głównym produktem leczniczym dla chorego.

Czytaj dalej
Suplementy na zimę

Suplementy na zimę

Suplementy na zimę powinny zostać szczególnie starannie dobrane, mając na uwadze specyfikę tej pory roku. Organizm jest wówczas osłabiony i narażony na niedobory pokarmowe wskutek

Czytaj dalej

Farmakoterapia

Farmakoterapia to inaczej leczenie chorób i problemów zdrowotnych za pomocą odpowiednio dobranych leków. Część z nich można bez problemu kupić w każdej aptece od ręki,

Czytaj dalej

Leukotrieny

Leukotrieny to biologicznie czynne związki, które w organizmie człowieka powstają z kwasu arachidonowego. Można je określić jako lipidy związane z układem immunologicznym. Uczestniczą w mechanizmach

Czytaj dalej
Korzeń traganka

Korzeń traganka

Korzeń traganka to surowiec leczniczy i zielarski wykorzystywany w medycynie alternatywnej od wielu lat. Pochodzi z rośliny nazywanej traganek błoniasty (Astragalus membranaceus). Znana jest ona

Czytaj dalej
Aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapia (inaczej: leczenie za pomocą zapachów) to skuteczna i przyjemna metoda leczenia wielu dolegliwości. Właściwości lecznicze aromatów wyprodukowanych z ziół, kwiatów i owoców są znane

Czytaj dalej
Jeżówka purpurowa

Jeżówka purpurowa

Jeżówka purpurowa (łac. Echinacea purpurea) należy do grona podstawowych roślin leczniczych z rodziny astrowatych, znajdujących szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie. Stosuje się je w profilaktyce i

Czytaj dalej
Dieta po antybiotyku

Dieta po antybiotyku

Dieta po antybiotyku to ważny element powrotu do zdrowia, zwłaszcza w kontekście układu pokarmowego, ale i układu odpornościowego. Nawet krótkotrwała antybiotykoterapia zaburza mikroflorę jelitową –

Czytaj dalej
Fibrynogen

Fibrynogen

Fibrynogen to I czynnik krzepnięcia krwi. Białko osocza produkowane w wątrobie, uczestniczące w końcowej fazie procesów krzepnięcia, niezbędne do stworzenia się skrzepu. Jego niedobór negatywnie

Czytaj dalej
propolis

Propolis

Propolis (inaczej: kit pszczeli) jest produkowany przez pszczoły ze smolistych i balsamicznych substancji pączków kwiatowych oraz kory wielu drzew liściastych czy żywic. Następnie zostaje wzbogacany

Czytaj dalej
Zdrowe prezenty świąteczne

Zdrowe prezenty świąteczne

Zdrowe prezenty świąteczne okazują się być rozwiązaniem dla każdego, kto nie ma pomysłu na tegoroczny upominek dla bliskiej osoby. Są unikalne, wyrażają miłość i dbałość

Czytaj dalej
kwas askorbinowy

Kwas askorbinowy

Kwas askorbinowy (inaczej: witamina C) to niezbędny składnik codziennej diety człowieka, warunkujący prawidłowe funkcjonowanie wszystkich układów organizmu. Należy do grona witamin rozpuszczalnych w wodzie i

Czytaj dalej
Dietoterapia
03kwi

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Rutozyd
02kwi

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Kwas ferulowy
02kwi

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Jak zadbać o siebie na wiosnę?
01kwi

Jak zadbać o siebie na wiosnę?

Jak zadbać o siebie na wiosnę, aby czuć pełnię energii, dobrze czuć się w swoim ciele oraz kompleksowo wspierać zdrowie? Działania powinny być ukierunkowane zarówno

Kwas foliowy
29mar

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Spirulina w tabletkach
28mar

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Co jeść wiosną?
27mar

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Kwas pantotenowy
26mar

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Najmocniejszy kolagen do picia
25mar

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Kolagen do twarzy
22mar

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Kolagen na włosy
21mar

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Kwasy Omega 3
20mar

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Tłuszcze nienasycone
19mar

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Naturalna witamina C
18mar

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Kolagen na skórę
17mar

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Trombocyty
16mar

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Tokoferole
15mar

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Cholestatyczna choroba wątroby
14mar

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Kwasy Omega 3-6-9
13mar

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czym jest acerola?
12mar

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

1 2 3 4 23
Dietoterapia
03kwi

Dietoterapia

Dietoterapia to inaczej stosowanie diet terapeutycznych lub profilaktycznych, czyli sposób żywienia, w którym z przyczyn zdrowotnych zmodyfikowano podaż niektórych składników odżywczych. Mówiąc w skrócie, Jest

Rutozyd
02kwi

Rutozyd

Rutozyd (inaczej: rutyna) to cenny związek pochodzący z kwercetyny – najszerzej rozpowszechnionego flawonoidu i antyoksydantu w świecie roślin. Ze względu na swoje korzystne działanie rutozyd

Kwas ferulowy
02kwi

Kwas ferulowy

Kwas ferulowy należy do grupy kwasów fenolowych wykazujących działanie przeciwutleniające. To naturalny antyoksydant, który chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje

Jak zadbać o siebie na wiosnę?
01kwi

Jak zadbać o siebie na wiosnę?

Jak zadbać o siebie na wiosnę, aby czuć pełnię energii, dobrze czuć się w swoim ciele oraz kompleksowo wspierać zdrowie? Działania powinny być ukierunkowane zarówno

Kwas foliowy
29mar

Kwas foliowy

Kwas foliowy należy do witamin z grupy B (rozpuszczalnych w wodzie) i określany jest także mianem witaminy B9. To witamina szczególnie ważna dla kobiet ciężarnych

Spirulina w tabletkach
28mar

Spirulina w tabletkach

Spirulina w tabletkach stosowana systematycznie jest w stanie dostarczyć do organizmu takich ilości wielu witamin i minerałów, które pokryją większość lub nawet całkowite dzienne zapotrzebowanie

Co jeść wiosną?
27mar

Co jeść wiosną?

Co jeść wiosną, aby nie tylko lepiej i lżej się czuć, ale także, aby zadbać kompleksowo o swoje zdrowie? Dieta wiosenna znacznie różni się od

Kwas pantotenowy
26mar

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy (inaczej: witamina B5) po raz pierwszy wyizolowano go w 1931 roku. Aktywną biochemicznie postacią tego związku jest koenzym A, uczestniczący w reakcji acylowania

Najmocniejszy kolagen do picia
25mar

Najmocniejszy kolagen do picia

Najmocniejszy kolagen do picia może stać się skutecznym i bezpiecznym wsparciem, w szczególności dla zdrowia stawów i kości oraz kondycji skóry. Warto jednak zaznaczyć, że

Kolagen do twarzy
22mar

Kolagen do twarzy

Kolagen do twarzy jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry dojrzałej, zmęczonej i zniszczonej. Wszystko dlatego, że jest on podstawowym elementem budulcowym skóry, odpowiadającym

Kolagen na włosy
21mar

Kolagen na włosy

Kolagen na włosy może wpływać równie korzystnie, jak ma to miejsce w przypadku stawów czy skóry. Choć jako suplement diety został rozpowszechniony głównie ze względu

Kwasy Omega 3
20mar

Kwasy Omega 3

Wielonienasycone kwasy Omega 3 zalicza się do grona NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), których podaż musi odbywać się wraz z dietą, jako że organizm nie

Tłuszcze nienasycone
19mar

Tłuszcze nienasycone

Tłuszcze nienasycone pod względem chemicznym są estrami glicerolu i wyższych kwasów karboksylowych. Posiadają wiązania wielokrotne między atomami węgla w resztach kwasowych. Nie są produkowane przez

Naturalna witamina C
18mar

Naturalna witamina C

Naturalna witamina C to taka, która występuje w produktach spożywczych lub jest z nich izolowana, w przeciwieństwie do witaminy C pozyskiwanej syntetycznie, w laboratorium. Najbogatszym

Kolagen na skórę
17mar

Kolagen na skórę

Kolagen na skórę wpływa w sposób wszechstronny – wzmacnia ją, ujędrnia i zwiększa elastyczność, przez co nie tylko staje się pełna blasku, ale i wygląda

Trombocyty
16mar

Trombocyty

Trombocyty (płytki krwi) to niewielkie, bezjądrzaste komórki będące fragmentami cytoplazmy megakariocytów. Ulegają agregacji w miejscu uszkodzenia naczynia krwionośnego. Ich rolą jest przede wszystkim wpływ na

Tokoferole
15mar

Tokoferole

Tokoferole to związki chemiczne wchodzące w skład znanej każdemu witaminy E, nazywanej także witaminą młodości. Witamina E jest nazwą grupy organicznych związków chemicznych, rozpuszczalnych w

Cholestatyczna choroba wątroby
14mar

Cholestatyczna choroba wątroby

Cholestatyczna choroba wątroby to choroba przebiegająca z upośledzoną produkcją żółci, co negatywnie oddziałuje na czynność i kondycję wątroby. Wspólną cechą schorzeń tej grupy jest cholestaza,

Kwasy Omega 3-6-9
13mar

Kwasy Omega 3-6-9

Kwasy Omega 3-6-9 to wszystkie rodziny niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), tak ważne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu i zachowania wysokiego zdrowia. W każdej z

Czym jest acerola?
12mar

Czym jest acerola?

Czym jest acerola, która szturmem zdobyła rynek w Polsce i wielu innych krajach? Owoce aceroli znane są jako najbogatsze źródło kwasu askorbinowego, ale również skarbnica

1 2 3 4 23
0

Twój koszyk jest pusty

Brak produktów w koszyku.